• 1. liga - play off
  • 18.2.2010 18:00
  • Předkolo
  • stav série 3:2

Kadaň o svém postupu do čtvrtfinále rozhodla vydařenou třetí třetinou

18. února 2010, 22:25

Jakub Coufal
V začátku utkání oba celky prokázaly, že se již znají velice dobře a klasické oťukávání bylo pro dnes vynecháno. Po prvních zkušebních střelách Tábora se ke slovu dostali Kadaňští, už v 3. minutě mohl do nezakryté klece zakončovat Ton či Balázs, z dalšího útoku nebezpečně pálil z levého kruhu Malát. Na začátku 6. minuty byli Táborští v početní převaze blízko vedoucí branky, když Kocar pálil z prostoru před brankou nad.
V 8. minutě se mezi domácí obranu šikovně prosmýkl Kostourek, ale jeho individuální akce ztroskotala na betonu Štěrby. V polovině úvodního dějství se prezentoval na oplátku šikovnými kličkami a následnou střelou těsně vedle brankové čáry Seman. V 11. minutě unikl z rohu kluziště Balázs a při nebezpečném zakončení si vykoledoval faul. Po dlouhém sevření hostů v útočném pásmu a následné skrumáži před brankovištěm z ničeho nic vystřelil Seman, který trefil hruď Kováře. V čase 12:55 se Severočeši přesto dočkali. Ťupa přihrál Milotínskému, který vypálil od modré a k odraženému kotouči se dostal jako první Balázs, jenž si zásah do prázdné klece vychutnal – 1:0.
Kohouti se snažili brzo vyrovnat. Zvýšená aktivita jim přinesla tlak ve 14. minutě a následná přesilovka se později změnila na 1 minutu dokonce v dvojnásobnou. Po návratu hříšníka si největší šanci vytvořil unikající Freiberg, Tábor nebyl schopen nic kloudného vymyslet. V 19. minutě se snažili hosté kombinovat před Štěrbou, ale když nepřišla branka ani po úprku Milotínského, odcházelo se do kabin za stavu 1:0.

Na začátku 2. dvacetiminutovky se hrálo na obou stranách ve 4, což svědčilo Freibergovi, který po okružní cestě kluzištěm vyzkoušel pozornost Kováře. Během 24. minuty sevřeli domácí hosty v obranném pásmu po dobu celé početní převahy. Ťupa, Seman a několik dalších domácích bylo velice blízko vstřelení branky. V 26. minutě vystihl chybnou rozehrávku Kohoutů Tsyganov, který byl při zakončení podražen. Následně se však nechali vyloučit i 2 domácí a Tábor měl možnost kombinace na volnějším kluzišti. V čase 27:04 hosté nabídnutou šanci bleskově využili. Šperger obdržel kotouč po přihrávkách Kocara s Kudrnou a pohotově propálil vše před sebou – 1:1.
V čase 27:47 se Táborští trefili také při hře 4 na 4. Havel přihrál Kudrnovi, který minul branku, ale k odraženému kotouči se dostal Padělek1:2.
Kadaň se nehodlala vzdát a v čase 29:21 se po akci domácích trefil Freiberg z mezikruží po asistenci Tona – 2:2.
Z dalšího útoku mohlo dojít k dalšímu zvratu v utkání, když Balázs promáchl před volnou částí svatyně Kováře. O minutu později pohrdli šancí Táborští nezužitkováním nájezdu 2 na 1. Hra měla v 2. třetině velký náboj, hrálo se hodně aktivně na obě strany. Kohouti se snažili strhnout vedení na jih Čech v přesilovce, ale Štěrba byl proti. Na začátku 35. minuty si Severočeši vytvořili delší tlak, ze kterého vzešla nebezpečná jedovka Rohana z mezikruží jen těsně mimo. Protože hosté nedokázali využít ani pozdější přesilovku a neujal se další únik Milotínského, byl stav po 2. části nerozhodný.

Do poslední třetiny vstoupili domácí v převaze, protože při závaru v samém konci minulého dějství posunul úmyslně Haluza vlastní branku. V čase 41:05 domácí přesilovku využili. Po střele od modré, teči a následném došťouchnutí za brankovou čáru se radoval Schmidt3:2. Asistence byly připsány Szakalovi a Semanovi.
Po vstřelené brance ještě chvíli útočili domácí, pak však iniciativu převzali hosté. V 43. minutě trefil Kostourek ideálně lapačku Štěrby po střele švihem z prostoru mezi kruhy. Po odehraných 46 minutách dostali Severočeši možnost hrát téměř minutu 5 na 3. Z drtivého sevření a několika střel se nechytilo zhola nic, řada tak byla opět na Táboru, který musel předvádět své umění. V půlce třetiny byla na hokejkách hostů patrná vzrůstající nervozita, která byla doprovázena častými nepřesnostmi, ale také infarktovými momenty před Štěrbou.
Při dobývání domácích břehů se Tábor v 53. minutě dopustil špatného střídání a musel do 4. Necelou minutu před návratem hříšníka hostů putoval na lavici hanby další zástupce Jihočechů. Čas 54:14 se pro Kadaň dnes stal šťastným okamžikem. Po přihrávkách Tsyganova se Szakalem trefil od modré čáry víko Schmidt4:2.
Definitivní hřebík do rakve Tábora zasadil v čase 56:23 Ťupa, když nahozením od červené dokonale zaskočil Kováře – 5:2.
Hosté se snažili s jasným stavem ještě něco udělat, přesto jejich snaha vyšla vniveč. Kadaň tak mohla slavit postup do čtvrtfinále po výhře v 5. rozhodujícím duelu v poměru 5:2.

Ohlasy trenérů:

Mikuláš Antonik (trenér Kadaň): Dnes se hrál klasický rozhodující zápas série, o to víc byl vyhrocený. Hra měla tempo a důraz. Jsme rádi, že jsme dokázali vyhrát, protože si myslím, že Tábor má hodně zkušený tým. O to více jsme raději, že se nám podařilo postoupit.

Trenéři hostů odmítli zhodnotit utkání.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz