• 1. liga - play off
  • 5.2.2009 17:30
  • Předkolo
  • stav série 3:0

Benátky přepisují dějiny svého hokeje, přejely jednoznačně Chrudim a postupují

5. února 2009, 22:00

Tomáš Nejedlo
Oba celky vtrhly na led bez jakéhokoliv taktizování s enormním nasazením a vůlí strhnout vedení na svou stranu. Chrudim byla v první třetině lepším mužstvem, protože Benátečtí se nechali zbytečně vylučovat a tak hostům poskytli ideální šanci vytvořit si souvislejší tlak. Na konci 6. minuty jsme registrovali šanci osamoceného Žáka, kterou ale vyřešil Stejskal a z protiútoku kontroval Skořepa, ale i Němec výtečně zasáhl. Hosté potvrdili, že jsou velmi dobře sehraní a jejich přihrávky většinou směřovaly na najíždějící spoluhráče, kterým jen stačilo tečovat prudce letící puk. Právě takto padla jejich vedoucí branka – to z rohu hřiště nahrával Suchý a Zdeňku Žákovi stačilo jen nastavit hůl a z bezprostřední blízkosti nasměrovat touš za Stejskalova záda – 0:1! Domácí hráli vzápětí přesilovku, ale velmi špatně, a jen dokumentovali, jak s nimi obdržený gól otřásl. Naštěstí se brzo otřepali a v závěru třetiny trefil Pavlů tyč a v poslední minutě po samostatném nájezdu Konečného čarovala Němcova lapačka.

Ještě v úvodu druhé části hry jsme registrovali šance především u Stejskalovy svatyně, ale její strážce se dostával do varu a nezadržitelně se pasoval do role jednoho z hrdinů v benáteckém dresu. Ve 23. minutě už byl po Šedově střele překonán, ale puk vykopl od tyčky Kolmann, o něco později hrozili v rychlém sledu nebezpečně Žák, Valko a Král. Přesně v polovině zápasu vyrobili pořádný závar před Němcovou klecí i Benátečtí a hned byli úspěšní. Marek Pabiška propasíroval puk za Němcova záda, byla to sice haluz, ale pro dravého útočníka první branka sezóny, ale hlavně veledůležité srovnání stavu – 1:1! Nabuzení domácí o dvě minuty později po krásné spolupráci Urbana s Konečným mohli jít do vedení, ale dobře provedený Konečného blafák prošel mezi Němcovými betony mimo bránu. V 35. minutě se lámal chléb celého mače – Král nevyužil svůj samostatný nájezd, puk měl Stejskal pod svými betony těsně před brankovou čárou. Vzápětí totiž neudržel Němec puk a pohotový Tomáš Urban poslal Benátecké do vedení – 2:1! Ale o tři minuty později už bylo opět srovnáno, když přihrávku Krále tečoval šťastně rukávem Michal Klejna a Stejskal už nestačil reagovat – 2:2!

Úvod třetí třetiny byl pro domácí jako z říše snů – nepříliš prudká střela Josefa Skořepy prošla přes nejistou lapačku Martina Němce – 3:2! Od tohoto okamžiku se hosté dostali do útlumu, již nedokázali vytvářet závary před Stejskalem a viditelně se hůře pohybovali než domácí hráči, kteří ještě navíc začali dohrávat souboje u hrazení a dobrým bruslením narušovali rozehrávku Chrudimských. Efekt tohoto způsobu hry se dostavil velmi brzy – ve 47. minutě převzal na útočné modré dlouhou přihrávku benáteckých beků rozjetý Josef Skořepa, natlačil se před Němce a zasunul mu kotouč mezi betony – 4:2! Kdo čekal adekvátní odpověď ze strany Chrudimi, musel být zklamán, protože Východočeši již pouze „šlapali vodu“. Benátky si dovolili takticky kontrolovat hru a ubíhající minuty hrály pro domácí celek. V některých okamžicích to však Benátky se svou bohorovností poněkud přeháněly, avšak to byla jen další příležitost pro vyniknutí dnes skvělého Stejskala. Půldruhé minuty před koncem stáhl Martin Hosták svého gólmana z ledu a hosté zkusili power-play, ale byli potrestáni Rastislavem Konečným, který tak podtrhl kvalitní výkon své formace – 5:2!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz