• O2 extraliga
  • 3.12.2006 17:30
  • 30. kolo

Znojmo rozhodlo o vítězství nad Plzní v posledních osmi minutách

3. prosince 2006, 20:52

ČTK

Hra domácích postrádala v úvodních dvou třetinách myšlenku, často domácí tým zápolil s bezradností. Také proto, že v sestavě chyběl nemocný Dopita. Kvůli jeho absenci museli trenéři Orlů Hořava a Votruba změnit složení útočných formací. Hostům chyběl zraněný brankář Málek, kterého nahradil Jež. 

Plzni vyšla hned první přesilovka při Bičánkově vyloučení. Už ve 3. minutě po Fabušově přihrávce překonal Zelenka poprvé brankáře Trvaje. Tento moment poznamenal výkon znojemských hokejistů, kteří těžkopádně kombinovali, chybovali v rozehrávce a příliš často brankáře Ježe neohrozili. K vyrovnání a nabrání sebevědomí Znojmu nepomohla ani téměř minutová přesilovka pět na tři. 

Trápení Znojma se prohloubilo ve 14. minutě, kdy při vlastním oslabení vstřelil Fabuš druhý gól hostů. Pískot nespokojených diváků ještě více poznamenal nejistý výkon domácího týmu. Půlminutu před koncem první třetiny se ale podařilo při přesilovce znojemskému obránci Mojžíšovi prostřelit od modré čáry brankáře Ježe.

Branka domácí hokejisty ale uklidnila jen částečně. Jejich hru sice od druhé třetiny provázela větší bojovnost i agresivita v osobních soubojích, koncovka však zůstala velkou slabinou. Plzeň se výkonu Orlů přiblížila, výsledkem byl hodně neurovnaný hokej s oboustrannou snahou a také nepřesnostmi. Svědčí o tom i to, že oba celky promarnily nabídku na skórování při dlouhých přesilovkách pěti proti třem. Plzeň hrála v početní převaze půldruhé minuty bez využití a stejně si vedlo Znojmo při 105 sekund dlouhé výhodě. 

Situace s přesilovými hrami pěti proti třem se ještě jednou zopakovala bez výsledného efektu na obou stranách i v poslední třetině. Znojmo až v závěru vystupňovalo svůj tlak, častá vyloučení hokejistů Plzně využili Meidl a Kotaška k otočení výsledku. Plzeň sice ještě vrhla všechny síly do útoku, ale následnou chybu potrestal po dvanácti sekundách Erat čtvrtým gólem, kterým definitivně pojistil vítězství Orlů. 
   
Hlasy trenérů po utkání: 

Miloslav Hořava (Znojmo):
"Plzeň byla po dvě třetiny aktivnějším týmem, hrála velice dobře a my jsme si nevěděli rady. Na druhé straně ale musím pochválit naše hráče za nezměrnou bojovnost. Přiklonilo se k nám i štěstí, podařila se nám poslední třetina, která rozhodla o našem vítězství. Od třetí třetiny nám chyběl útočník Pucher, který si narazil sval. Tým ale nemůže stát pouze na dvou oporách Dopitovi a Pucherovi. Proto jsem rád, že se při jejich absenci prosadili i naši další hráči." 
František Černý (Plzeň): "Do padesáté minuty jsme byli Znojmu více než vyrovnaným soupeřem. Zbytečnými fauly jsme se připravili minimálně o bod. V průběhu utkání jsme si vytvořili dost šancí, které jsme neproměnili. To nás bohužel stálo vítězství. Máme problémy s rozsáhlou marodkou týmu."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz