Body putují do Hradce Králové

22. ledna 2006, 0:34

hokej.cz redakce
 Do zápasu lépe vlétli hosté, kteří ihned nasadili vysoké tempo. Šanci však nevyužil Patrik Fořt ani Roman Vondráček. Prostějov se do šancí dostával jen zřídka a většina jich končila už ve středním pásmu na dobře sehrané obraně hostů. První přesilová hra Jestřábů také nepřinesla žádný závar před brankou Koutského, a tak následoval trest v podobě inkasované branky. Ve 12. minutě otevřel skóre zápasu Jiří Cetkovský, který dorazil střelu Daniela Volrába za Hamrlovy záda. Hosté po vstřelené brance ještě více ožili v 15. minutě měl příležitost Petr Přeučil, který těsně před Hamrlou tečoval střelu Michala Šedy. Domácí brankář měl s touto tečí velké problémy ale puk za svá záda nepustil. V závěru první třetiny se nechal dvakrát vyloučit Martin Saluga. Hradec sice své přesilovky zahrál dobře, ale bez gólového efektu.

Ze začátku druhé třetiny hosté dohrávali přesilovou hru. Ta se jim ale vůbec nepovedla a Prostějov se ubránil. Poté začali být na ledě vidět i Jestřábi, sice jejich akce končily na obraně hostů, ale ti si při nich počínali nedovoleně. Prostějov tak dostal ve 26. minutě možnost hrát přesilovou hru 5 na 3. Ve 27. minutě, kdy už byli na ledě 4 hradečtí hráči se na modré dostal k puku Lukáš Říha, který tvrdou ranou trefil tyčku Koutského branky. Puk se odrazil před prázdnou branku odkud pro Vladimíra Kameše nebyl problém doklepnout a srovnat na 1:1. Po inkasovaném gólu si Hradec dokázal vytvořit tlak a prostějovští hráči se bránili jen za cenu faulů. Rozhodčí poslal Jestřáby v 34. minutě do více než dvouminutového oslabení 5 na 3. Z počátku prostějovská obrana odolávala, ale nakonec se přece jen ve 37. minutě už při klasické přesilové hře prosadil Jiří Hendrich, který zůstal nehlídaný před domácí brankou a pěknou nahrávku z rohu kluziště od Jaroslava Roubíka usměrnil do domácí svatyně a upravil na 1:2. Hned na to měl obrovskou možnost na vyrovnání v přesilové hře Tomáš Zbořil, ten zkoušel usměrnit plachtící puk, který ze své hole vyslal Kameš. Puk však skončil mimo tyče Koutského branky. A když ani Martin Piecha, který si objel branku hostí a pálil z otočky bekhendem neproměnil, odcházely mužstva do šaten za stavu 1:2.

Do třetí třetiny vcházeli domácí s jasným cílem a to alespoň vyrovnat. Zkoušeli se tlačit dopředu, ale dělali chyby, které Hradec trestal rychlými výpady. První z nich nastal ve 45. minutě, na 1:3 zakončoval akci Jaroslava Roubíka a Patrika Fořta osamocený Miroslav Fišer. Po inkasovaném gólu to zkoušel Kruliš od modré, jeho střela si však našla dobře připraveného Koutského. Ve 49. minutě hosté zopakovali akci z minuty 45. Tentokrát se do listiny střelců zapsal Patrik Fořt, který nedal Hamrlovi v domácí brance šanci. V 53. minutě tvrdě pálil od modré Michal Šeda. Střela se však odrazila ke Zbořilovi, který se řítil sám na branku hostů. V poslední chvíli ho však nedovoleně zastavil hradecký obránce. Za tento faul rozhodčí nařídil trestné střílení, kterého se ujal Lukáš Říha, toho ale Koutský vybruslil a nedal mu žádnou šanci. V 56. minutě to bylo už 1:5, znovu se u tohoto gólu ocitl Patrik Fořt, tentokrát si připsal asistenci. Dobře sehranou akci před domácí brankou zakončoval Petr Domin. Poté se už nic významného nestalo, a tak si Hradec Králové z Prostějova odváží velice důležité body za vítězství 5:1.

Ohlasy trenérů:

 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz