• 1. liga
  • 14.12.2005 18:00
  • 32. kolo

Vajgar snížil ztrátu na nebarážové pozice

14. prosince 2005, 21:34

hokej.cz redakce
Domácí Vajgar měl raketový vstup do utkání. Hned po deseti vteřinách se do šance po individuální chybě dostal Tomáš Mertl spolu s Lukášem Fialou a druhý jmenovaný prostřelil Pospíšila v brance Jestřábů - 1:0. Jak už bývá u Vajgaru zvykem, tak hosté po inkasované brance uzamkli Jihočechy do jejich domácí třetiny, ale Jež na několikrát situaci vyřešil. Tlak gradoval střelou do boční sítě z hole Jaroslava Poláka. Jeden z domácích obránců si počínal nedovoleně a během následné přesilovky hosté zahrozili Filipem Čechem, který se snažil tečovat před Ježem. V závěru 5. minuty si přesilovku zahráli i domácí, během které dvakrát nebezpečně švihem střílel David Kupec. Avšak největší šanci na změnu skóre měli hosté, kteří se dostali do přečíslení 2 na 1. Fojtíkovu střelu senzačně skryl do své lapačky Petr Jež. V minutě 8. zahrozil prostějovský Sedlák a Jiří Vašíček ho nedovoleně zastavil. Oslabení se Vajgaru povelo, když David Kupec s kotoučem na holi kroužil před brankou hostů a následná střela Fialy jen těsně minula branku. Velkou prostějovskou šanci spálil Lubor Dibelka. V 11. minutě to bylo již o dvě branky. Jirka Vašíček nezištně našel volného Ondřeje Hrušku a ten s přehledem trefil odkrytou branku hostů - 2:0. Hosté vystřídali gómany, mezi tyče se postavil Robert Hamrla. Třináctá minuta byla ve znamění prostějovských šancí z holí Filipa Čecha nebo Josefa Fojtíka. Z následného protiútoku domácí vybojovali díky Vašíčkově důrazu pařed brankou přesilovku, během které si první hradecký útok vypracoval gólovou šanci, když Kocar našel Davida Kupce, který byl dosti tvrdě tísněn hanáckou obranou. Závěr třetiny patřil domácím, obrovské šance spálil Vladimír Škoda, Tomáš Mertl nebo Jiří Hanzal.

Do branky Vajgaru se postavil Josef Kučera, a to kvůli zdravotním problémům Petra Ježe. I úvodní minuty prostřední třetiny patřily prvnímu útoku domácích Kocar - Kupec - Šperger, který kombinoval před Hamrlou. Ve 23. minutě Kučírek střílel od modré, ale Kučera střelou bezpečně kontroloval. V minutě 26. našel skvěle David Kupec zpoza branky Lukáše Vomelu, kterému se střela švihem příliš nepovedla. O další tři minuty později opět čaroval první hradecký útok, ale Kupec ve vyložené šanci minul. Dlouho ho to však mrzet nemuselo. Jihočeši využili brejk 2 na 1, autorem branky Jiří Hanzal - 3:0. V závěru 31. minuty se do přečíslení 3 na 1 drali hosté, Josef Kučera byl již překonán, ale stadionem se neslo jen cinknutí domácí branky. O další dvě minuty se Kučera vytáhl před Dibelkou. Ve 36. minutě rozjel útočnou akci Lukáš Mucha a na puk před téměř prázdnou brankou hostů nedosáhl Zdeněk Šperger, který za několik okamžiků musel za katr kvůli útočnému faulu. Vajgar se vcelku v poklidu v oslabení brání, jenže Michal Vymazal projel podél mantinelu celým kluzištěm a Kučeru překvapil střelou mezi nohy - 3:1. V polovině 37. minuty si pro faul došel Ondřej Hruška a Vajgar trestal. Vítězné buly, kotouč putuje na modrou k Robertu Procházkovi, který s pukem sjel kousek blíž k brance a potom nechytatelnou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 4:1. V závěru třetiny se Prostějov více prosazoval před hradeckou brankou a domácí obránci nabídli hostům přesilovku 5:3 v trvání 68 vteřin. Nebezpečnou střelu na Kučeru vyslal Tomáš Frolo.

Hosté dohrávali zbytek přesilovky z druhé třetiny, ale nijak zvlášť Kučeru neprověřili. Ve 42. minutě se na Hamrlu řítil Mertl, ale byl dosti tvrdě zastaven hostující obranou. Za další dvě minuty měl gól na holi Fojtík, ale nemířil přesně. V minutě 47. měl šanci Bařica, stejně jako o minutu později Řípa. V 51. minutě domácí obránce Lukáš Bolf zavezl kotouč do útočné třetiny, přihrál Vojtěchu Mrkvičkovi, který však neměl dostatečný klid na skórování. Ještě v té samé minutě se k puku po akci Fialy dostal Tomáš Mertl, jeho střela jen těsně minula Hamrlovu branku. Vajgar přečkal i další oslabení po přifilmovaném pádu. Potrestaný Jan Zapletal se hned z trestné lavice vydal spolu s Kupcem atakovat hostující branku. Byl však zastaven faulem a i tato přesilovka byla domácími využita. Před brankou clonil kapitán Jaroslav Kocar a Robert Procházka se opět bombou od modré trefil do černého - 5:1. V předposlední minutě hosté ještě trefili tyčku, střelcem byl Lubor Dibelka. V samotném závěru hlavní rozhodčí Horák vyloučil po jednom hráči na obou stranách za vzájemnou potyčku, ale to již nic neřešilo a Vajgar vybojoval veledůležité tři body v boji o záchranu.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (Jindřichův Hradec): "Dnes jsou to pro nás velmi důležité 3 body. Dali jsme góly a zaslouženě vyhráli. Konečně jsme porazili i tým, na který se chceme v tabulce dotáhnout. Prostějov má velmi nebezpečný útok, ale naši obránci si s tím dokázali poradit."

Pavel David (Prostějov): "Domácím vyšel začátek, když už v 10. vteřině využili naši individuální chybu. Když venku prohráváme 1:0 nebo 2:0, tak nás to psychicky zlomí. Moc nám chybí Robert Procházka, který kvůli chybě vedení odešel právě do J. Hradce. Tři góly Vajgaru zařídili bývalí hráči Prostějova, Procházka a Fiala."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz