• 1. liga
  • 26.10.2005 17:30
  • 16. kolo

Mladá Boleslav poprvé prohrála před vlastním publikem

26. října 2005, 20:31

Pavel Petr

Diváci se ještě ani nestačili v klidu usadit v ochoze mladoboleslavského zimního stadionu a domácí hokejisté poprvé inkasovali. Časomíra ukrojila teprve osmatřicet vteřin a Šinágl po střele z pravé strany otevřel skóre – 0:1.

To byl pro boleslavské hokejisty šok, nicméně ještě se z něj dokázali vzpamatovat. V 9. minutě totiž hráli dvojnásobnou přesilovku (na trestné lavici seděli berounští hokejisté Novotný a Dragoun) a tu také využili. Fadrný přihrával a Beck z bezprostřední blízkosti nedal Valentovi šanci – 1:1.

Z vyrovnání se ovšem Boleslav dlouho neradovala. V 10. minutě zavezl po pravé straně kluziště puk do útočného pásma Dragoun a Pajič po jeho přihrávce z těžkého úhlu upravil na 1:2. To ale v hostujícím provedení zdaleka nebylo vše. Po druhé brance v boleslavské síti uplynulou pouhých 40 vteřin a červené světlo za Přikrylem svítilo znovu. Od modré střílel Ovčačík, puk Přikrylovi vypadl z lapačky a Křesťan ho dopravil za brankovou čáru – 1:3.

Přišly ovšem i šance domácích. Nejprve to neúspěšně po ledě zkoušel Vrbata, po něm prokličkoval mezi berounskými obránci Nedorost, ale Valent se překvapit nenechal. Kratěnův bekhend pak mířil mimo hostující svatyni. Až dvacet vteřin před první sirénou se boleslavští diváci konečně dočkali. Domácí hráli znovu přesilovku, Fadrný opět ve finále našel Becka a ten svým druhým gólem vrátil svůj tým do hry – 2:3.

Do druhé třetiny vstoupil domácí tým náporem. Jenže gólový efekt chyběl. Nejprve se do šance dostal Štrach, vzápětí nenašla cestu do sítě Vrbatova střela bekhendem a červené světlo nesvítilo ani po akci Langhammera se Šrekem. Langhammer pak zblízka trefil jen do míst, kde stál spolehlivě chytající Valent a Kaděra z dobré pozice branku minul. Poté se ovšem boleslavští hokejisté museli také bránit.

Ve 36. minutě totiž hráli domácí 1:43 min. pouze ve třech (Nedorost pykal za příliš mnoho hráčů na ledě a Jelínek za nebezpečnou hru vysokou holí), ale tentokrát hosté ještě neudeřili. Až ve 38. minutě, to už se hrálo v plném počtu, vyslal slabou střelu na boleslavskou branku Pabiška a Přikryl se tentokrát musel hodně červenat – 2:4.

To byl také rozhodující moment celého zápasu. Závěrečná část už totiž žádný gólový zápis nepřinesla a hosté si své vedení a tím i vítězství pohlídali. Domácí sice měli šance, jenže Fadrného pokus skončil ve Valentově lapačce a Heinisch trefil pouze horní tyč berounské branky. Na druhé straně stojí v poslední třetině za zmínku nebezpečná střela Pulpana a pokus Dragouna, který mířil vedle. Kromě bodů pak domácí přišli i o zraněného gólmana Přikryla. S poraněnými třísly (tak zní alespoň diagnóza uvedená v zápise o utkání) totiž musel ve 48. minutě odstoupit ze hry a v brance ho nahradil Hanousek. Ten už puk za svá záda nepustil.  

Hlasy trenérů po utkání:

Leo Gudas (Beroun): „Myslím si, že na nás od začátku utkání bylo vidět, že v Mladé Boleslavi chceme vyhrát. Bojovali jsme celých šedesát minut. Dobré přitom bylo, že se nám podařilo otevřít skóre už v 1. minutě. Pár chybiček se sice poté do naší vloudilo, jenže důležité bylo, že jsme neustále vedli. Mužstvo máme hodně mladé a tímhle výkonem si potvrdilo, že může hrát dobrý hokej. Zatím se nám to moc nedařilo. Pokud přitom dokážeme nějaký ten gól dát, mužstvo pak šlape jako hodinky.“

Petr Haken (Ml. Boleslav): „Samozřejmě se mi zápas nehodnotí moc lehce. Prohráli jsme 2:4. Na porážce se podepsal náš špatný začátek. V úvodní třetině jsme inkasovali poměrně laciné branky. Od toho se odvíjel celý zápas. Sice jsme se v dalším průběhu snažili dobýt branku Berouna, to se nám ale nedařilo, přestože jsme si šance dokázali vypracovat. Definitivně se utkání rozhodlo ve druhé třetině, kdy jsme nedokázali z řady příležitostí vyrovnat. Přežili jsme pak dvojnásobnou přesilovku soupeře, jenže přišel čtvrtý gól v naší síti a to rozhodlo. Ve třetí třetině sice na našich hráčích byla vidět snaha s výsledkem něco udělat. Jenže Beroun hrál výborně směrem dozadu a vítězství si pohlídal.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz