• 1. liga
  • 1.10.2005 17:00
  • 10. kolo

Medvědi znovu nedali víc než tři branky, Havířov ale přemohli

1. října 2005, 17:53

Miloslav Růžička

Po oboustranně opatrném začátku se na první šanci čekalo téměř sedm minut. Jako první zahrozili hosté a dvě po sobě jdoucí rány Filipa Semana musel likvidovat Michal Valent v brance domácích. Jenže hosté pokračovali v aktivní hře a dokonale dokázali využít chyb Medvědů. Nejprve po nevydařeném vyhození napřáhl od modré čáry obránce Lukáš Zientek a Valentovi puk vypadl z lapačky do sítě.

O čtyři minuty později hrubě chyboval obránce Martin Kašák a Antonín Sprušil do odkryté branky romnožil náskok Havířova. Medvědi hned v následující minutě mohli snížit, ale Filip Vaněček po akci Ladislava Vlčka pálil jen do betonů Radka Masného. Beroun si dokonalý úder schoval na poslední minutu v první části. Přesilovou hru využil už po pěti vteřinách důrazný Slovinec Rok Pajič, který vrátil do sítě ránu Ctirada Ovčačíka a čtrnáct vteřin před sirénou vyrovnal Lukáš Pabiška, jemuž připravili ideální pozici Josef Toma a střílející Michal Dragoun.

Ve druhé dvacetiminutovce mohli jít hosté opět do vedení. V přesilovce se ale střela Jiřího Žůrka zastavila o levou tyčku. Na druhé straně ještě v probíhajícím oslabení mohl skórovat Petr Šinágl, po jehož střele puk bezvládně poskakoval v brankovišti. Poprvé v zápase tak šel Beroun do vedení až ve 36. minutě. V přesilovce nádherně našel Dragoun číhajícího Ladislava Vlčka a ten už odkrytou klec nemohl minout.

Ale mohlo být znovu srovnáno kdyby Petr Lipina dotáhl svůj sólový nájezd do úspěšného konce. Havířovský forvard využil hrubé chyby berounských hráčů ve středním pásmu ale při zakončení se nepříjemně zranil v obličeji o brankovou konstrukci. Už po dvaačtyřiceti vteřinách hry v poslední třetině mohl přidat pojistku domácí kapitán Petr Horčička, jenže toho vychytal pozorný Masný. Postupem času přebírali režii zápasu do svých rukou hosté. Zejména v závěrečných deseti minutách měli výraznou převahu.

Beroun vsadil na pozornou a bezchybnou defenzivu a bránil jednobrankový náskok. Smolaře zápasu Petra Lipinu opět zarmoutil reflexívním zásahem brankář Medvědů Valent. Minutu a půl před koncem se hosté odhodlali ke hře bez brankáře, jenže ani rána Daniela Bryneckého dvě vteřiny před sirénou neskončila v síti a tak se ze zisku tří bodů radoval Beroun.

Ohlasy trenérů :

Leo Gudas (Beroun): Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, ale pomohla nám poslední minuta první třetiny kdy jsme asi soupeře dvěma góly dost zaskočili. Hosté nevyužili několik našich chyb a my pak přidali třetí, rozhodující gól. Jsme rádi za výhru, Havířov hrál velice dobře.

Jiří Režnar (Havířov): Prohráli jsme si to sami, protože jsme promrhali dvougólový náskok vlastními chybami. Možná by zápasu asi více slušela remíza, ale takový je prostě hokej. Nedali jsme góly a zaslouženě prohráli.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz