• 1. liga
  • 7.9.2005 18:00
  • 1. kolo

Beroun uzmul tři body především díky skvělému závěru

7. září 2005, 19:23

Miloslav Růžička

Držel je parádními zákroky vynikající gólman Vlastimil Lakosil a z brejků měli i dost dobrých šancí vstřelit druhou branku. Navíc nevyužili několik přesilových her. To je pak stálo body, protože zkušenější domácí využili dvojnásobnou přesilovku Václavem Eiseltem a v závěru jejich výhru pojistil Petr Šinágl. Úvod utkání byl zcela ve znamení náporu domácích, kteří šli do vedení už po 117 vteřinách hry.

Po skvělé individuální akci Ladislava Vlčka se z voleje přesně trefil Lukáš Pabiška. O šest minut později předvedli Medvědi navlas stejnou akci, ale po nahrávce Michala Borovanského ztroskotal kapitán Eiselt na pozorném Lakosilovi. Hosté se rozjížděli pomalu, ale při první šanci hned udeřili. V 17. minutě školácky přeskočil puk berounskému zadákovi Igoru Bobčekovi a Josef Fojtík nabídnutou možnost bleskurychle využil.

Ve druhé dvacetiminutovce se hrál svižný hokej stylem nahoru-dolů a oba gólmani byli neustále v permanenci. Při úniku dvou na jednoho se znovu blýskl Lakosil a na druhé straně devatenáctiletý Slovák Michal Valent doslova zázračně podržel Medvědy při obrovské šanci Martina Piechy v přesilovce, když tygřím skokem zabránil jistému gólu.

V poslední části hry Medvědi přitiskli svého soupeře do jeho obranného pásma a Prostějov se dostával do útoku jen při přesilovkách. Rozhodující okamžik zápasu přišel deset minut před koncem, když šel nejprve na trestnou lavici prostějovský Robert Procházka a po něm i jeho spoluhráč Martin Toms. Skvěle sehranou přesilovku využil po nahrávce Jaroslava Kasíka kapitán Berouna Eiselt. Premiérovou tříbodovou výhru Medvědů pak pojistil dvě minuty před koncem Šinágl po spolupráci celého prvního útoku.

Hlasy trenérů:

Zdeněk Vojta (Beroun):
"O naší výhře rozhodla definitivně až využitá přesilovka deset minut před koncem. Soupeř měl zejména ve druhé třetině také několik velice dobrých možností a naštěstí nás podržel Michal Valent. Udělali jsme zejména v obranné fázi několik hrubých chyb, které hosté naštěstí nepotrestali."

Pavel David, asistent trenéra (Prostějov):
"Jeli jsme do Berouna s cílem získat alespoň bod a mrzí nás nevyužité šance zvláště ve druhé části hry.Na jeden vstřelený gól se nedá bodovat a v závěru jsme doplatili na vlastní nedisciplinovanost. Je to už poněkolikáté co nás mladí nezkušení hráči takhle pošlou do oslabení. Táhne se to od přípravných zápasů."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz