• 1. liga
  • 6.9.2005 18:00
  • 1. kolo

Prvoligovou sezónu načal hattrickem boleslavský Kadlec

7. září 2005, 8:05

eSports.cz eSports.cz

Domácí na soupeře doslova vlétli, ve 3. minutě dnes nejlepší z Hanáků Smejkal si z levého křídla vybruslil před Přikryla, ten však rozklekem zabránil v cestě puku do sítě, vzápětí po Ministrově přihrávce se mezi kruhy objevil znovu Smejkal a i tentokrát mířil do betonů gólmana škodováků. V 6. minutě se naskytla hostům příležitost první přesilové hry, z čehož rezultovala tvrdá rána Nedorosta od pravého mantinelu, která zasáhla dosud nerozchytaného Cihláře v brance domácích do masky. Po skončení přesilové hry se v gólové pozici zjevil Zbořil, když zůstal osamocen na hranici brankoviště, nadvakrát však nedokázal Přikrylovy betony přehodit. Staré známé pravidlo Nedáš, dostaneš! se naplno potvrdilo v minutě dvanácté. Jaroš dal puk do jízdy Tomáši Hradeckému, ten prodloužil na levém křídle rozjetému Kadlecovi, který propálil Tihláře mezi betony.

Zvýšit skóre mohl v 15. minutě Jaroš, který se po vyšachování obrany domácích ocitl zcela sám před Tihlářem, ale puk z otočky zvednout nedokázal. To se z protiútoku nepovedlo na druhé straně ani Najdkovi. V závěru třetiny si zahráli přesilovku také Hanáci, ale vytěžili z ní pouze střelu nad bránu v podání Bouze.

Také v úvodu druhé třetiny odjel hráč hostí za katr, Najdkova střela z otočky skončila těsně mimo levé tyče. Na protější půlce ledu o sobě poprvé v oslabení nechal vědět Kadlec, který objel bránu, ale proti jeho pokusu o zasunutí puku byl pozorný Tihlář. Ve 28. minutě spálil takřka jasnou příležitost ke skórování hostující Musil, když po přihrávce Metličky trefil jen přesunuvšího se brankáře do betonu. Byl však faulován a z následné přesilovky se zrodila další gólovka. Nedorost našel mezi kruhy Langhamera, ale ten ve špatném slova smyslu napodobil Musila. Ve 32. minutě však Bartoň v přesilovce tak dlouho otálel se střelou až mu ji Kadlec ztečoval k Tomáši Hradeckému, ten svému kolegovi vrátil puk na červenou čáru do jízdy a pro Kadlece nebyl problém si tváří v tvář Cihlářovi poradit. Lišácky naznačil pohyb do bekhendu, puk si stáhl pod sebe a zasunul kolem pravého betonu puk do brány.

Další pohroma pro domácí však stále v přesilovce měla přijít. Nejdříve zachytil Kratěna na útočné modré křižný pas Smejkala, z mezikruží minul levou tyč, ale v zápětí Tomáš Hradecký uvolnil na pravém křídle znovu Kadlece, ten si přes pres dvou hráčů sjel až před Tihláře a žabkou kolem levého betonu zkompletoval dnes málo vídaný čistý hattrick. Domácí se v pokračující přesilovce snažili ihned reagovat, Kříž trefil z pravého kruhu do Přikryla, Bartoň minul puk před odkrytou bránou a Šafařík si povyjetím od mantinelu také připravil slušnou pozici, ale Přikryl ve druhé třetině inkasovat nehodlal.

Ve třetí části hry vsadili domácí na jednu kartu a tou byl důraz na hranici pravidel a dlouhé pasy na útočnou modrou čáru. Hned ve 41. minutě ujel po pravém křídle Bouz, ale místo přihrávky na volného spoluhráče se mu puk svezl z čepele hole. Domácím se v dalších chvílích naskýtali možnosti skórovat při hře o jednoho muže navíc, ale na jejich pohybu byla zřetelně vidět křeč a nervozita. Naopak škodováci se dále pouštěli do neojedinělých výletů a nebýt Tihláře, rozdíl ve skóre by se zvyšoval geometrickou řadou. Ve 48. si pohrál s obranou Hanáků Kratěna, od mantinelu se prosmýkl až před brankáře, ale on i dorážející Langhamer nechali vyniknout mrštnému Tihlářovi. V 52. dokonce po haškovsku roztáhl paži po ledě a v takřka beznadějné situaci opět zmařil radost dvojice Kratěna – Langhamer. O minutu později si milovníci gymnastiky znovu přišli na své, když Musil předložil nalevo volnému Zadinovi, jehož nepříliš umístěnou střelu zlikvidoval neveliký brankář domácích provazem, za který by se nestyděl cvičený akrobat. Útrum cirkusovým kouskům udělal v 54. minutě Smejkal, který na hranici pravidel obral o puk obránce, natlačil se před Přikryla a puk zvedl přesně nad lapačku.

Kdo čekal závěrečný mohutný tlak se mýlil, hosté puk domácím prakticky nepůjčili, až v poslední minutě hry tečoval puk Najdek do hostujícího obránce, od něhož puk směřoval už už do brány, ale Přikryl byl tentokrát na místě.

Názory trenérů:

Petr Haken (asistent trenéra Mladé Boleslavi): „Začali jsme zápas hodně nervózně, Hráči věděli, že jsme tipování na nejvyšší příčky a postup do extraligy a to nás ze začátku hodně svazovalo. Hodně jsme kazili přihrávky a ztráceli puky. Olomoučtí nás zatlačili do vlastní obranné třetiny, ale postupem času z nás nervozita spadla a začali jsme více hrát. Nejvíc mě ovšem teší, že dvě branky jsme vstřelili z oslabení a právě hra ve čtyřech byla naším velkým kladem v dnešním zápase. Naopak v přesilovkách jsme se hodně trápili, stejně jako Olomouc. Výkon v zápase nebyl podle našich představ, a tak jsme konec jen tak dohrávali. Chtěli jsme vyhrát, hodně moc jsme chtěli a povedlo se nám to.“

Aleš Tomášek (trenér Olomouce): „Do zápasu jsme šli s tím, že v přípravě nám to tam moc nepadalo. To se taky v zápase ukázalo jako hlavní problém. Šancí jsme sice měli hodně, soupeře jsme dokonce hodně přestříleli, ale většinu střel pochytal brankář a nebo se k němu ani nedostaly. Snažili jsme si udržet tempo, které jsme nasadili hned ze začátku, tým byl velmi bojovný, ale soupeř měl zkušenější mužstvo. Do zápasu jsme měli několik hráčů na střídavé starty z Třince, nechali jsme je hrát spolu v jedné pětce, jelikož jsme nechtěli nabourat naše dvě první pětky. Tito hráči se musí ukázat a předvést, že jsou lepší než naši. Branku sice nevstřelili, ale žádnou také neobdrželi. Musíme vzít zavděk těmito hráči, nechci říct, že jsou lepší než naši, ale jednoznačně jsou herně vyzrálejší a zkušenější a mohli by nám hodně pomoci.“

Autoři článku: Jaroslav Šindelář a Tomáš Balog

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz