• 1. liga - Základní část
  • 20.12.2003 17:00
  • 28. kolo

Brankové hody nakonec vyzněly lépe pro domácí Hradec

20. prosince 2003, 20:31

Daniel Višňák ml.
V první třetině byl k vidění rychlý a pohledný hokej. Po oboustraném oťukávání udeřila jako první Kadaň v její úvodní přesilové hře. Po střele obránce Vobořila dorážel puk do prázdné hradecké svatyně Müler. Energetici dostali čtyři minuty poté také výhodu přesilové hry a po pěkném průniku Šulce bylo vyrovnáno. Do vedení mohl poslal Hradec nejdříve Polák, ale Hynek mu na poslední chvíli vyrazil puk od hokejky, Šulc trefil po další hezké akci pouze Hynkův pravý beton.

Neujala se ani příležitost ze 14.minuty kdy nejprve Polák tvrdou střelou nastřelil břevno a z dorážky Roubík už bleskurychlého Hynka nepřekonal. Diváci ocenili potleskem i rychlou kombinační akci z konce 16. minuty kdy Mareček nahrával na Hubáčka, ten obratem našel před kadaňskou brankou volného Šulce, ale hradeckému útočníkovi na poslední chvíli přeskočil puk hůl.

Kadaň zahrozila 17.minutě, proti nebezpečné dorážce Pospíšila předvedl úspěšný zákrok Dušek. Hosté vážněji ohrozili domácího brankáře ještě na konci třetiny v jejich druhé přesilové hře, ale hradecký gólman vychytal i odvážný pokus Fořta a tak se šlo po dvaceti minutách do šaten za nerozhodného stavu 1:1

Ve druhé třetině vidělo publikum poměrně solidní přestřelku v níž padlo celkem šest branek. Nejprve hned po třiceti vteřinách orazítkoval břevno kadaňské klece Roubík. Do vedení poslal východočechy až Pahulák bombou ze 24.minuty. O další čtyři minuty zvýšil na 3:1 po krásné akci v přesilové hře Roubík. Za několik málo vteřin měl ale Hradec pouze jednobrankový náskok jelikož v signalizované výhodě propálil Duška hbitý Kuchler. Dvoubrankové vedení vrátil domácím výstavním gólem Roubík, který nejprve prošel mezi obránci a pak chladnokrevně zakončil pod horní tyčku a vyhnal  Hynka na střídačku.

Na jeho místo nastoupil náhradník Damašek, který se musel hodně potit proti dalším příležitostem Energetiků. Na 5:2 zvýšil ve 33.minutě po přihrávce Roubíka Polák a zdálo se být rozhodnuto. Proti byl však Kajer, který ještě v téže minutě snížil z přečíslení na 5:3. Publikum vidělo také boxerskou vložku, po níž putovali na trestnou lavici  Šulc a Kukla. Nervy na uzdě neudržel obránce Vilášek, jenž putoval po faulu na Becka na „hanbu“ a za zcela zbytečné protesty dostal trest do konce zápasu. Po šikovné střele Fišera zazvonila ještě pravá Damaškova tyč, ale to bylo ve druhých dvaceti minutách vše.

Na začátku třetí třetiny dostala výhodu přesilové hry Kadaň, ale radoval se Hradec po střele Vládi Kostky to bylo 6:3. Hosté však nesložili zbraně a o minutu později snížili z hole Fořta a za necelých třicet vteřin poté to bylo už jenom o gól když Stavenský zdárně zakončil své sólo – 6:5. Definitivní rozhodnutí padlo až v 57.minutě, kdy po krásné přihrávce kapitána Mečiara rozhodl Beck o výhře Energetiků 7:5. Hradec tak v zápase ve kterém bylo k vidění celkem 12 branek nakonec zvítězil a připsal si do tabulky důležité tři body.

“My jsme dnes hráli špatně hlavně ve středním pásmu. Prakticky jsme soupeře lehce pouštěli do útočného pásma, najednou pak přihrávka a oni byli hodně rozjetí. Z toho plynula řada přečíslení a gólů, tím měl soupeř daleko více navrch. Když jsme se dostali do středního pásma i my, tak jsme zase byli moc vzádu a ustupovali jsme, v tom bych viděl takovou hlavní chybu. Z toho vznikaly pro Hradec šance a pro nás i fauly, čehož soupeř dokázal využít. Pak se nám trošičku vyskytla šance, kdy Hradec malinko podcenil situaci a přestal hrát, dali jsme dva rychlé góly, ale pak už nás soupeř do žádné šance nepustil a vyhrál," řekl po utkání asistent Kadaně Miroslav Novák.

"Diváci viděli podle mně atraktivní zápas, gólově úrodný. Mrzí nás ale, že druhá lajna dnes dostala čtyři branky, nepodala optimální výkon hlavně co se týče hry dozadu. Čekali jsme, že Kadaň to nějakým způsobem třeba zavře, ale hráli útočný hokej, lidem se to muselo určitě líbit. Výborně se prosadil Jarda Roubík a rozhodující gól dal Patrik Beck poté co ho perfektně našel Standa Mečiar. Spokojenost s body je samozřejmě veliká, protože jsme se odtrhli jak od Kadaně, tak i od Třebíče, která prohrála v Ústí, ale musíme určitě ještě řadu věcí zlepšit“ řekl po zápase hradecký asistent Robert Horyna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz