Páté kolo: Šikula Stach, poloprázdný Eden a zlomyslná hokejka

Foto: Benyho galerie

20. září 2015, 8:03

Marek Hedbávný

Po pádu do druhé nejvyšší soutěže se toho pro Slavii změnilo opravdu hodně. Jedním z negativ je výrazně nižší návštěvnost. Do Edenu si zatím nachází cestu průměrně jen 1 091 diváků. Nejvěrnější slávističtí příznivci viděli v sobotu večer výborný výkon Jaroslava Markoviče, střelce branky na 2:1 a úspěšného exekutora dvou samostatných nájezdů. Web hokej.cz však vyhlašuje hráčem kola Davida Stacha, mladou oporu kladenských Rytířů.

Události 5. kola WSM Ligy

Díky, Jaro!
Slavia nevstoupila do WSM Ligy zrovna přesvědčivě. Trápila se i v pátém kole proti Kadani. Pražané nakonec brali dva body, za což musí vděčit zejména Jaroslavu Markovičovi. Slovenský forvard dal gól v normální hrací době a dva přidal v samostatných nájezdech.

Na záznam dovednostní disciplíny se můžete podívat v této amatérské nahrávce:

Smolař Koblasa! V nejnevhodnější chvíli se mu zlomila hůl
Zápas mezi Slavií a Kadaní dospěl až do náhlé smrti. A to doslova! Na věčnost odešla hůl Petra Koblasy. Nevybrala si ale zrovna ideální čas.

Nešťastný moment naleznete ve výše odkazovaném videu v čase 2:35.

Hezká akce kladenského šikuly Stacha
V souboji dvanáctinásobného vítěze československé nejvyšší soutěže Jihlavy a šestinásobného mistra z Kladna uspěli domácí Rytíři. I díky výbornému výkonu Davida Stacha, jenž byl po celý zápas velmi aktivní. Povedené klání korunoval nádhernou individuální akcí.

Vítězný gól Davida Stacha v čase 2:26. Za pozornost však jistě stojí celý sestřih.

Přestupy ve WSM Lize

Pekr a Abdul v Třebíči
Do už tak nebezpečné ofenzivy Horácké Slavie přibyla dvě nová jména. Matěj Pekr je třebíčským fanouškům velmi dobře známý. Aby také ne, vždyť v loňském ročníku byl s jednadvaceti trefami nejlepším střelcem týmu. V letní přípravě si svými výkony řekl o místo v základní sestavě Mory, úvod extraligového ročníku ale musel vynechat kvůli zranění. Jak dlouho mu bude trvat návrat mezi Kohouty?

Dalším novicem, který se objevil v sestavě Třebíče v sobotním zápase proti Prostějovu, je devatenáctiletý Jindřich Abdul. Ten přichází na hostování ze Znojma, kde by nebyl dostatečně vytížen. Orli si ale mohou potenciálního účastníka juniorského MS z Horácké Slavie kdykoliv stáhnout.

Abdul v uplynulém ročníku mezinárodní soutěže EBEL sehrál 37 duelů s bilancí 4+3. Letos na sebe upozornil nevídaným výkonem v tamější juniorské soutěži - na výhře Orlů proti Budapešti se podílel osmi kanadskými body!

Havířovské posily
Havířov, jemuž se úvod ročníku zrovna nevyvedl, představil nové akvizice na střídavé starty. Jmenovitě se jedná o tamějšího odchovance Jakuba Kotalu a dva hráče Zlína Daniela Štumpfa a obránce Oldřicha Horáka.

Kotala, kmenový hráč Mladé Boleslavi, se stal se 70 body nejproduktivnějším hráčem uplynulé sezony juniorské extraligy. Jméno Oldřicha Horáka je vám jistě dobře známo. Vždyť odehrál přes sto extraligových startů a v roce 2014 pomohl Zlínu k mistrovskému titulu. Daniel Štumpf, 176 centimetrů vysoký rodák z Nitry, má za sebou dvacetigólovou sezonu v barvách Skalice.

Ze stručných charakteristik výše zmíněných hokejistů je patrné, že svými schopnostmi budou Havířovu velmi užiteční. Premiéra v dresu AZetu, u Oldřicha Horáka přesněji řečeno obnovená premiéra, jim ovšem zhořkla. Slezané v Přerově prohráli a po pěti kolech jsou na posledním místě tabulky.

Hráč kola podle hokej.cz

David Stach (Rytíři Kladno)
Kladenský odchovanec, jenž tři roky působil ve Finsku, kde mimo jiné okusil tempo nejvyšší soutěže, se přes léto vypracoval v lídra týmu. Ano, skvělé výkony předváděl už loni, v sezoně 2015/2016 ale zaznamenal další výkonnostní progres.

Třiadvacetiletý forvard byl v utkání s jihlavskou Duklou hodně vidět. Do statistik si zapsal vítěznou branku a pro své spoluhráče připravil několik gólových příležitostí.

Kam až to ve své kariéře David Stach dotáhne? Našlápnuto má slušně.

Kam až to ve své kariéře David Stach dotáhne? Našlápnuto má slušně. | Foto: Benyho galerie

Tým kola podle hokej.cz

HC ZUBR Přerov
Zápas mezi Přerovem a Havířovem nabídl boj do poslední minuty, elektrizující atmosféru a emoce na ledě i v hledišti. Zkrátka derby jak má být! Vítězství a tři body nakonec ukořištili Zubři, kteří svého soupeře poslali na dno tabulky a sami se katapultovali na nečekané druhé místo.

MEO Aréna opět nedobyta!

Návštěva kola

2 424 diváků - HC ZUBR Přerov vs. HC AZ Havířov 2010
Souboj dvou rivalů, jejichž vzájemné zápasy bývaly v minulosti ozdobou třetí nejvyšší soutěže, přilákal do ochozů návštěvu kola. Přijel i početný hlouček havířovských příznivců. O skvělou atmosféru tak nebylo nouze.

Další návštěvy:
LHK Jestřábi Prostějov vs. SK Horácká Slavia Třebíč - 1 853
Rytíři Kladno vs. HC Dukla Jihlava - 1 801
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. vs. ČEZ Motor České Budějovice - 1 438
HC Slavia Praha vs. SK Kadaň - 1 045
Hokej Šumperk 2003 vs. HC Stadion Litoměřice - 832
HC Benátky nad Jizerou vs. HC Most - 310

Utkání Přerova s Havířovem nabídlo krom koukatelného hokeje i zajímavé dění na tribunách.

Utkání Přerova s Havířovem nabídlo krom koukatelného hokeje i zajímavé dění na tribunách. | Foto: Jiří Miklas, hokejprerov.cz

Ze statistik

Takřka o tři tisíce nižší návštěvy na Slavii
V loňském ročníku chodilo na sešívané v průměru 3 892 diváků. Po sestupu do druhé nejvyšší soutěže se návštěvnost domácích utkání pohybuje jen lehce nad jednou tisícovkou. Je pravda, že Pražany nepotkal zrovna atraktivní los - nejprve doma hostili Benátky nad Jizerou, v pátém kole pak Kadaň. Diváckým tahákem nebude ani příští domácí zápas s Mostem.

Nutno dodat, že atmosféra nebyla v Edenu vůbec špatná. Nicméně i tak jsou dosavadní návštěvy zklamáním. Zlepší se s přílivem studentů a se zvučnějšími soupeři?

Návštěvnosti vévodí České Budějovice
Úplně opačné starosti má Motor. Do Budvar Arény v prvních dvou zápasech zavítalo přes 11 tisíc diváků!

Kanadské bodování
Po startu soutěže se na čelo prvoligových statistik dostali budějovičtí Heřman se Strakou a litoměřický veterán Kalla. V první pětce kanadského bodování nalezneme i dva hráče Mostu. Kubinčák s Havlíčkem by ale osobní úspěchy rádi vyměnili za body do tabulky WSM Ligy. Těch totiž Severočeši nemají zrovna nadbyt.

Poř.JménoTýmPZ G A B     
1 Martin Heřman ČEZ Motor České Budějovice Ú 5 4 4 8        
2 Jaroslav Kalla HC Stadion Litoměřice Ú 5 4 4 8        
3 Josef Straka ČEZ Motor České Budějovice Ú 5 1 7 8        
4 Vojtěch Kubinčák HC Most Ú 5 4 3 7        
5 Ondřej Havlíček HC Most Ú 5 3 4 7        

Nejlepší střelci WSM Ligy

Poř.JménoTýmPZ G       
1 Martin Heřman ČEZ Motor České Budějovice Ú 5 4            
2 Jaroslav Kalla HC Stadion Litoměřice Ú 5 4            
3 Vojtěch Kubinčák HC Most Ú 5 4            
4 Marek Račuk SK Kadaň Ú 4 4            
5 Michal Švihálek ČEZ Motor České Budějovice Ú 5 4            

Nejproduktivnější obránci WSM Ligy

Poř.JménoTýmPZ G A B     
1 Roman Vráblík ČEZ Motor České Budějovice O 5 2 3 5        
2 Ondřej Smetana Hokej Ústí nad Labem s.r.o. O 5 1 4 5        
3 Kamil Charousek SK Kadaň O 5 0 5 5        
4 Angel Krstev HC Stadion Litoměřice O 5 0 5 5        
5 Jakub Suchánek ČEZ Motor České Budějovice O 5 1 3 4        

Statistika +/-

Poř.JménoTýmPZ    +/-    
1 Nathan Robinson HC Slavia Praha Ú 5       6      
2 David Kuchejda ČEZ Motor České Budějovice Ú 5       6      
3 Jaroslav Markovič HC Slavia Praha Ú 5       5      
4 Vojtěch Kubinčák HC Most Ú 5       5      
5 Josef Mikyska ČEZ Motor České Budějovice Ú 5       5      

Jaroslav Kalla, se 48 asistencemi nejlepší nahrávač loňské sezony.

Jaroslav Kalla, se 48 asistencemi nejlepší nahrávač loňské sezony. | Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

Šlágr 6. kola

17:30 SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC Slavia Praha
Na souboj Slavií se těší celá Třebíč. Dá se očekávat skvělá návštěva, výborná atmosféra a parádní hokej. V obou týmech totiž působí velmi kvalitní hráči. Pikantní zápas to bude zejména pro Tomáše Svobodu, jenž toho se sešívanými zažil opravdu hodně.

Další zápasy 6. kola

Středa 23. září:
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – SK Kadaň
17:30 HC Most – LHK Jestřábi Prostějov
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Benátky nad Jizerou
18:00 HC AZ Havířov 2010 – Rytíři Kladno
18:00 HC Stadion Litoměřice – HC Zubr Přerov

Čtvrtek 24. září:
17:30 Hokej Šumperk 2003 – Hokej Ústí nad Labem s.r.o.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz