Třebíč po Svobodovi podepsala další dva Orly, uspěli na zkoušce

Peter Lichanec a Erik Mareš | Foto: Sabina Prokešová, hstrebic.cz

Třebíč si pojistila služby dvou hráčů, kteří uspěli na zkoušce – obránce Erika Mareše a útočníka Petera Lichance. Prvoligový klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Oba naposledy působili ve Znojmě, za nějž hrála i další letní posila – střelec Tomáš Svoboda. Ale ani jejich bodové přispěvky k setrvání Orlů ve druhé nejvyšší soutěži nestačily.

23letý Erik Mareš strávil na jihu Moravy uplynulé dvě sezony, celkem tam zaznamenal 97 startů s bilancí 45 bodů za 13 branek a 32 nahrávek. Zkušenosti se seniorským hokejem už dřív sbíral i v Ústí nad Labem, Děčíně a Bílině.

V Třebíči ukázal, že poctivá defenzivní hra mu není cizí a navrch dokáže podpořit také útok. Ve čtyřech přípravných utkáních zapsal jednu trefu do černého a svými výkony přesvědčil trenéry a tamní vedení, aby jej podepsali na celou sezonu 2024/25.

O osm let starší Peter Lichanec přišel do Znojma začátkem ledna ze slovenského Trenčína, Orlům pomohl ve 20 utkáních sedmi body (2+5). Celkem naskočil už do 222 prvoligových střetnutí (35+55), zahrál si i za Vsetín a hlavně Jihlavu.

Slovenský forvard, jenž v sezoně 2021/22 sehrál 18 duelů (2+0) za extraligovou Olomouc, se k Horácké Slavii připojil minulý týden. V tom aktuálním už naskočil do vítězných partií s Dynamem B (3:2 sn.) a Jestřáby (6:4). Přestože v nich vyšel bodově naprázdno, svojí hrou si řekl o smlouvu.

Aktuální kádr SK Horácká Slavia Třebíč

Brankáři:
Jan Mičán, Ondřej Bizoň, Ondřej Málek, Michael Schnattinger.

Obránci:
Miha Štebih, Antonín Bořuta, Michal Furch, Petr Vodička, Jakub Stehlík, Jakub Kroupa, Martin Böhm, Adam Svoboda, Erik Mareš.

Útočníci:
Tomáš Svoboda, Matěj Psota, Ladislav Bittner, Martin Dočekal, David Michálek, Radim Ferda, Michal Vodný, Jakub Malý, Vítězslav Brož, Matyáš Svoboda, David Michalčuk, Tomáš Jaša, Adam Boltvan, Peter Lichanec.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz