TOP 10 letních přestupů v Maxa lize

14. července 16:10

Marek Hedbávný

Vsetín, Zlín a Poruba. Neutuchající ambice velké prvoligové trojky se projevily i v letním posilování: na vysněný postup do nejvyšší soutěže se vyzbrojily třeba o Matěje Stříteského, Lukáše Válka nebo Ondřeje Romana. A kdo další v Maxa lize odpálil přestupové bomby?

Maxim ŽUKOV (G, 24 let, Vsetín → Jihlava)
Jihlava už začíná skládat tým, s nímž v brzké době – po dostavění moderní arény – hodlá zaútočit na postup do extraligy. Ke stěžejním postavám má patřit právě Žukov, jenž se do Dukly vrací po dvou sezonách na Vsetíně. Z individuálního hlediska byly lehce rozpačité, vrátí se v Jihlavě do TOP formy?

Jan KOLÁŘ (O, 37 let, Pardubice → Pardubice B)
Dvojnásobný extraligový šampión. Účastník zimních olympijských her a čtyř světových šampionátů. To je vizitka nového lídra pardubické rezervy Jana Koláře. Když loni béčku vypomohl ve dvou zápasech, dělal rozdíl a získal tři body. Teď tam stráví celou sezonu.

Lukáš PULPÁN (O, 39 let, Karlovy Vary → Sokolov)
V letech 2008 až 2012 šlo o hvězdu první ligy, tehdy v Chomutově dokázal nasbírat až 36 bodů za základní část. Nyní se do druhé nejvyšší soutěže vrací a očekává se, že pro Sokolov bude naprosto stěžejní postavou.

Matěj STŘÍTESKÝ (O, 33 let, Karlovy Vary → Vsetín)
Po účasti v baráži hodlá za rok Vsetín udělat ještě o krok navíc. Skládá tým, který skutečně může extraligovému nešťastníkovi zatopit. Papírově je ještě výrazně silnější než ten letošní. I díky Matěji Stříteskému, jenž bude od modré čáry řídit přesilovky.

Ondřej ROMAN (Ú, 35 let, Mladá Boleslav → Poruba)
Ač je porubským odchovancem, za její áčko si zahraje poprvé. Mezitím působil v zámořské AHL nebo ruské KHL, v české nejvyšší soutěži pak zapsal bezmála šest stovek startů. Kreativní centr je příslibem, že i letos budou Ostravané patřit k aspirantům na prvoligové prvenství.

Radek PROKEŠ (Ú, 29 let, Nové Zámky → Vsetín)
Pro Vsetín je vysněnou posilou – Valaši kolem Radka Prokeše kroužili několik let, teď se jim ho konečně podařilo podepsat. Očekávání jsou obrovská, když hrál totiž v Maxa lize naposledy, naprosto jí dominoval.

Lukáš VÁLEK (Ú, 30 let, Litvínov → Zlín)
Zastane práci všeho druhu: dokáže sázet góly v přesilovkách, stejně tak oddřít oslabení. Zlínu se jeho podpisem podařil husarský kousek, po vydařené sezoně v Litvínově totiž jeho přesun o patro níž hodně překvapil.

Tomáš SVOBODA (Ú, 37 let, Znojmo → Třebíč)
Se 22 góly šlo o třetího nejlepšího střelce uplynulé základní části. Horácká Slavia v něm získává lídra, co má pomoct v poklidu přečkat dvouleté období v azylu. No, co přečkat... Třebíč má potenciál, aby opět proháněla bohaté favority.

Roman PŘIKRYL (Ú, 29 let, Karlovy Vary → Slavia Praha)
Nahrávač Roman Přikryl a k němu střelec Matěj Beran? Půjde o kombinaci, která bude strašit prvoligovou konkurenci. Slavii dává naději, že se letošní strach o záchranu už nebude opakovat.

Tomáš JÁCHYM (Ú, 28 let, Prostějov → Přerov)
Urostlý centr Tomáš Jáchym se vyprofiloval v jednoho z nejlepších tvůrců hry současné Maxa ligy. Když je zdravý, svými dovednostmi dělá ohromný rozdíl: hned dvakrát se v základní části přehoupl přes třicet asistencí. V Přerově by přitom mohl rozkvést ještě víc než v Prostějově, v jehož kádru bylo přece jenom víc kohoutů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz