Přestavba vrcholí. Dukla vítá dalších TOP 5 perspektivních posil

Bedřich Ščerban tak trochu po vzoru generálních manažerů v NHL využil nuceného azylu k přestavbě kádru. Loni přivedl třeba Patrikse Ozolse a Marcela Štefančíka, letos hlásí Jihlava další zajímavá jména. Tak, aby až se otevře nová aréna, mohla zaútočit na extraligu.

Maxim Žukov (G, 24 let)

Minulá sezona: Vsetín (34 zápasů, 89,61 %, 2,48 G/Z)

V Česku má za sebou čtyři sezony a jeho výčet úspěchů je dlouhý. Tak jen stručně: na jaře 2021 získal cenu pro nejlepšího hráče play off, o rok později dovedl Duklu k prvoligovému titulu a letos postoupil do baráže se Vsetínem. Ale upřímně... Čekalo se, že Maxim Žukov bude touto dobou už někde jinde, rozumějte v zámoří či v nějaké prestižní evropské soutěži. Poslední roky se ale jeho progres zpomalil, letos dokonce jeho úspěšnost zákroků nepřesáhla ani devadesát procent. Žukovův návrat do Jihlavy tedy provázejí lehké pochybnosti.

Jan Strejček (O, 30 let)

Minulá sezona: Litvínov (9 zápasů, 0+0)

Svým způsobem nejde o posilu, v Jihlavě totiž nastupoval formou střídavých startů už v uplynulé sezoně. Jenže... Smluvně patřil Litvínovu a v nejhorší možnou chvíli, před startem semifinálové série se Vsetínem, si Verva stáhla Strejčka zpátky k sobě. Tentokrát už bude Strejček stabilní součástí jihlavské sestavy. Patří k nejvšestrannějším zadákům v lize: dokáže nasbírat dvacet bodů za základní část, stejně tak je vyhlášeným bojovníkem, co padá do střel, doslova se rve za tým a odmaká každé střídání.

Edgars Kulda (Ú, 29 let)

Minulá sezona: Slavia Praha (52 zápasů, 13+23)

Asi nejlepší důkaz toho, že Jihlava po logisticky i ekonomicky složitém období, kdy v pelhřimovském azylu čeká na dostavbu stadionu, začíná myslet výš. O kreativního lotyšského útočníka měla nadále enormní zájem Slavie, vždyť byl jejím druhým nejproduktivnějším hráčem a vyprofiloval se v rozdílového borce, nabídce z Jihlavy však údajně finančně konkurovat nemohla. 

Roman Půček (Ú, 24 let)

Minulá sezona: Vsetín (25 zápasů, 8+8)

Jihlava se v létě při hledání posil zaměřila na kvalitu, nikoliv kvantitu. Dalším příkladem budiž Roman Půček, což je útočník na hraně extraligy. Silový křídelník poslední dva roky pendloval mezi Vítkovicemi a mateřským Vsetínem. Nyní jeho kariéře jistě přijde vhod klidnější rok, kdy bude celou dobu na jednom místě a současně dostane roli lídra. Do budoucna může být klubovou tváří v cestě za vytouženým postupem do Tipsport extraligy.

Stanislav Vrhel (Ú, 21 let)

Minulá sezona: Kolín (48 zápasů, 11+8)

V sezoně 2022/2023 šlo o nejlepšího střelce Sokolova a letos v Kolíně skončil v tabulce střelců druhý. To vše v jednadvaceti letech. Je patrné, že Vrhelův potenciál značně převyšuje Maxa ligu – pro Jihlavu jde tedy o další koncepční podpis. Zatímco letos celek z Vysočiny svým postupem do semifinále překvapil, v nadcházejícím ročníku by účast v TOP 4 měla být pro Duklu jednoznačným cílem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz