Novinky z 2. ligy: Tomi a Štefka končí, neobvyklý trejd

Jan Štefka | Foto: shkmhodonin.cz

Třetí nejvyšší soutěž přichází o dvě výrazné persóny: havířovský střelec Vojtěch Tomi odchází do Itálie, Jan Štefka skončil v Hodoníně z rodinných důvodů. Do druhé ligy se naopak vrací děčínská ikona Pavel Zajan.

Štefka rozvázal smlouvu s Hodonínem

Přišel coby velká letní posila z Vyškova, jeho účinkování v Hodoníně ale ani ne po dvou měsících končí. Forvard Jan Štefka z osobních důvodů s Baníkem rozvázal smlouvu – po devíti utkáních, v nichž získal čtyři body (2+2). 

„Kvůli pracovní vytíženosti a rodinným povinnostem už není možné vše skloubit s dojížděním do Hodonína, a proto se Honza rozhodl ukončit své angažmá v Baníku a dát přednost práci, rodině a novým otcovským povinnostem," vysvětluje hodonínský celek na svém webu.

Tomi využil klauzule ve smlouvě, jde do ciziny

Vojtěch Tomi po podpisu s ambiciózním Havířovem dopředu hlásil, že ho láká zahraniční angažmá – a nabídka z ciziny skutečně přišla. Velmi rychle, třicetiletý kanonýr Tomi stihl v AZetu naskočit akorát ke čtyřem duelům (1+1). Zbytek sezony dokončí ve druhé nejvyšší italské soutěži. Ve Fiemme je zatím jediným českým krajánkem, loni v tomto klubu nastupovali Jaroslav Moučka s Tomášem Mlynářem.

❌ Vojta Tomi, který měl s klubem podepsanou smlouvu do konce října, opouští barvy AZetu. Nově bude nastupovat ve druhé...

Zveřejnil(a) AZ Havířov dne Pondělí 21. října 2024

Zajanův comeback do Děčína

Zatímco výše zmíněná mužstva Hodonína a Havířova hlásí ztráty, nečekanou posilu ve východní konferenci vítá Děčín. Formou střídavých startů z krajských Lovosic se totiž k Medvědům po necelých dvou letech vrací jejich bývalý lídr Pavel Zajan. Dosud za Děčín sehrál 217 druholigových zápasů, v nichž nasázel devadesát branek.

Pavel Zajan

Pavel Zajan | Foto: hcdecin.cz

Trejd mezi Vyškovem a Hodonínem

Podobné hráčské výměny nebývají v tuzemském hokejovém prostředí až tak běžné. Vyškov posílá útočníka Vojtěcha Krejčiříka do Hodonína, opačným směrem míří jiný forvard Adam Bachánek. Prvně jmenovaný v loňském ročníku zazářil 43 body a nové mužstvo tedy může okamžitě pozvednout, oproti tomu Bachánek je ve 22 letech pro Vyškov velmi perspektivní posilou do budoucna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz