Momenty 2. ligy: Žižkovo sbohem a pivo pro Vávru. Co sráží Horáky?

Foto: Facebook Hokej Vyškov

26. září 18:01

Pavel Mandát

Třetí nejvyšší hokejová soutěž nabírá na obrátkách. V rámci aktuálního kola byl k vidění rozlučkový ceremoniál s Tomášem Žižkou nebo excelentní výkon obávaného komanda Plamenů. Naproti tomu ve Velkém Meziříčí mají o čem přemýšlet.

Události kola

Žižkovo loučení
Před utkáním Vyškov – Znojmo proběhl slavnostní ceremoniál, v němž vyškovský hokejový klub poděkoval za dva roky služeb Tomáši Žižkovi. Jen připomeňme, že velezkušený bek ukončil po konci uplynulého ročníku bohatou kariéru. Ve slavnostním duchu poté pokračoval i výkon na ledě, Vyškov totiž přejel Znojmo 5:2.

Hodonín zabral
Před sezonou byl Hodonín mnohými považován za černého koně soutěže. Jenže první zápasy Jihomoravanům nevyšly - zejména kvůli propustné obraně a slabším výkonům brankářů. Proti Technice ale Baník zabral a zvítězil. V hlavních rolích úřadovali střelec klíčového gólu Adam Bachánek a brankář Michael Schnattinger.

Přestřelka v Kopřivnici
Milovníci defenzivního hokeje si na utkání Kopřivnice proti Žďáru nad Sázavou asi moc nepošmákli, ale pro všechny ostatní muselo jít o zajímavou podívanou. Padlo v ní ti totiž čtrnáct branek! Plameny nakonec triumfovaly poměrem 8:6.

Pivo pro Vávru
Valašské Meziříčí vyloupilo Nový Jičín výsledkem 4:1. Cenu pro nejlepšího hráče utkání předal trenér Bobrů Lukáš Plšek Tomáši Vávrovi. Troufáme si říct, že mu chutnala...

Tomáš Vávra

Tomáš Vávra | Foto: Facebook HC Bobři Valašské Meziříčí

Ze statistik

Horákům hoří disciplína
Velké Meziříčí neprožívá dobrý vstup do sezony – Horáci v úvodních třech zápasech nebodovali při záporném skóre 7:20. V utkání s Havlíčkovým Brodem doplatili především na nediciplinovanost, neboť rozhodčí jim udělil hned jedenáct trestů... „Takový zápas se nedá hrát," posteskl si trenér HHK Pavel Kubiš.

Šulek se Písku vyplácí
Loni patřil Ondřej Šulek mezi tahouny Tábora a zdá se, že stejnou pozici zaujal také v Písku. Při výhře Králů nad Vrchlabím v poměru 3:2 zaznamenal produktivní útočník gól a asistenci.

Dušek s Půhoným znovu řádili
Tandem Dominik DušekJiří Půhoný hýří mimořádnou prduktivitou. První jmenovaný zaznamenal v Kopřivnici čtyři góly a jednu asistenci, jeho parťák čtyřikrát asistoval.

Pozděna poprvé skórval
Odchovanec znojemského hokeje David Pozděna si na své konto připsal první vstřelený gól v dospělém hokeji. Jenže ten Orlům k bodovému zisku ve Vyškově nepomohl.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz