Kanada – Slovensko 10:1. Výprask s varováním i pro české mladíky

Radost kanadské osmnáctky v přípravě se Slovenskem | Foto: X Hockey Canada

Na kanadské půdě se ve čtvrtek odehrál první z pěti přípravných zápasů před začátkem Hlinka Gretzky Cupu. A tak trochu nastínil část obrázku, který můžeme na turnaji v Edmontonu očekávat.

13:1 a 15:1. To byly výsledky slovenské osmnáctky v domácí přípravě. Ovšem je potřeba dodat: Nepozvali si protivníka sobě rovného, hráli proti Ukrajincům z nižší divize. Duely možná naznačily kvalitní ofenzivní potenciál týmu kouče Martina Dendise, ale svým způsobem neměly žádnou vypovídací hodnotu.

„Zápasy s Ukrajinou nám ukázaly, že jsme dobře kondičně připravení. Úvodní přípravné duely měly kondiční charakter a zároveň jsme viděli základní struktury a principy, na kterých pracujeme. Budeme muset nadále pracovat na zlepšení hry speciálních formací, na vhazováních a taktéž na ostatních detailech hry,“ uvedl pak Dendis pro web hockeyslovakia.cz.

Jakmile Slováci po přeletu do zámoří narazili na soka z elitní osmičky, ocitli se na druhé straně „barikády“.

Od Kanaďanů, favoritů na obhajobu zlatých medailí, schytali facku 1:10.

Utkání se hrálo na jednom z menších edmontonských stadionů a nejsou z něj k dispozici ani statistiky. Víme, že javorové listy nastřílely po třetinách tři, čtyři a tři góly, že po dvou periodách měli po dvou brankách na kontě Émile Guité i Braeden Cootes a taky že jedinou odpověď Slováků přichystal v prostřední části Ján Chovan.

Výsledek každopádně zajímá i české mladíky. V sobotu totiž jako druzí vyzvou Kanadu a zopakují si loňskou generálku. Nyní si potvrdili, že budou čelit enormní síle.

Před rokem v Břeclavi podlehli favoritovi hladce 0:5, ale během turnaje se postupně zlepšili natolik, že ve finále vzdorovali Kanadě až do poslední minuty prodloužení.

Budiž to částečným povzbuzením i pro Slováky. Ti ještě v sobotu nastoupí proti Američanům a generálka čeká i ostatní účastníky Hlinka Gretzky Cupu.

Příprava na Hlinka Gretzky Cup v Edmontonu

Kanada – Slovensko 10:1 (3:0, 4:1, 3:0)
Známé branky: Guité 2, Cootes 2, Schaefer – Chovan.

Další program

Neděle 4. srpna:
3:00 USA – Slovensko (Bill Hunter Arena)
3:00 Německo – Švýcarsko (Castledowns Arena)
3:00 Finsko – Švédsko (NAIT Arena)
3:00 Kanada – Česko (Downtown Community Arena)

Začátky jsou uvedeny v českých časech, v Edmontonu je o 8 hodin méně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz