Hokej v číslech: Dvougóloví střelci, Ticháček králem ledu a Kondelík hvězdou na buly

Jiří Ticháček | Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

Jen jedno utkání 35. kola Tipsport extraligy skončilo jednoznačným výsledkem. Pardubicím k vítězství pomohl prvním bodem Libor Hájek, Spartě zase gólem v oslabení Roman Horák a vidět byli také Jiří Ticháček s Jáchymem Kondelíkem.

Hájkův první bod. Svůj doposud poslední bod v české nejvyšší soutěži zaznamenal 13. listopadu 2020 ještě jako hráč brněnské Komety. Teď obránce Libor Hájek poprvé po svém návratu ze zámoří bodoval za Pardubice, když si v derby s Hradcem Králové připsal asistenci na vítězné brance Martina Kauta.

Opravdový lídr. Rytíři se nepotýkají pouze s absencí brankáře Adama Brízgaly, momentálně je mimo hru také řízný bek Jake Dotchin, a tak Jiří Ticháček na ledě dostává ještě mnohem víc prostoru. Ice time kladenské komety se v bitvě s Boleslaví zastavil až na 29 minutách a 34 sekundách. Jen málo tak chybělo k tomu, aby jako druhý hráč (po Petru Zámorském) v letošní sezoně překonal třicetiminutovou hranici.

Kondelík se vyznamenal. Českobudějovickému Jáchymu Kondelíkovi utkání s Litvínovem vyšlo. Nejenže vstřelil svůj sedmý gól v sezoně, ale dařilo se mu také na vhazování. Z dvaceti buly jich vyhrál rovnou osmnáct a jako jediný ze všech centrů měl 90% úspěšnost.

Sparťanské buly vázlo. Buly příliš nevycházelo Pražanům. Ani jeden z nich neměl úspěšnost vyšší než 50 % a nad libereckými Bílými Tygry ztráceli hlavně ve svém obranném pásmu, ve kterém měli jen 16% úspěšnost.

Horákův nevídaný kousek. Co naopak Sparťanům jde, je střílet góly ve vlastním oslabení. Roman Horák rozhodl gólem dokonce při dvojnásobné početní nevýhodě a pro Pražany šlo už o devátou letošní branku v přesilovce soupeře.

Dvougóloví střelci. Kladenský kanonýr Eduards Tralmaks dvakrát překonal boleslavského Jana Růžičku, stejně jako dvougólový příspěvek hradeckého Davida Šťastného, to však na výhru nestačilo. Naopak Daniel Voženílek dvěma góly pomohl k vítězství Ocelářům, Roman Horák Spartě a Andrej Kollár zase Kometě.

Zase jen o gól. Utkání dvou středočeských celků musely podruhé v řadě rozseknout až samostatné nájezdy. Přetahovaná mezi Kladnem a Mladou Boleslaví přitom není žádnou výjimkou. Posledních šest vzájemných zápasů skončilo vždy nejmenším gólovým rozdílem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz